Internationale overnames

Corporate Finance
Internationale overnames

Internationale overnames

Corporate Finance

Veel Nederlandse ondernemingen zijn actief in het buitenland. De uitbreiding van bedrijfsactiviteiten behelst vaak meer dan het openen van een verkoopkantoor. Veel ondernemers in de echte economie zoeken buiten de landsgrenzen gericht naar complementaire organisaties om hun groei te bevorderen of rendement te verbeteren.

Samenwerkingspartners binnen Moore Global

Om bedrijven met internationale ambities succesvol te begeleiden, werkt het team Corporate Finance samen met gespecialiseerde corporate finance-kantoren in het buitenland. Dat doen we via Moore Global, het internationale netwerk van onafhankelijke kantoren. Ons Nederlandse team is een van de initiatiefnemers en actieve participanten in het samenwerkingsverband van kwaliteitskantoren met een dedicated team in corporate finance. Daardoor kunnen we ondernemingen wereldwijd helpen bij:

  • de verkoop van bedrijven en bedrijfsonderdelen aan buitenlandse organisaties
  • het zoeken naar interessante overnamepartijen in het buitenland
  • de aankoop van bedrijven en bedrijfsonderdelen in het buitenland
  • due-diligence-onderzoeken
  • waardebepalingen
  • financieringen

Internationaal zakendoen gaat gepaard met wetten en regels. DRV heeft gespecialiseerde fiscalisten die een optimale situatie creëren, ervoor zorgen dat u voldoet aan alle wetten, regels en verordeningen, en dat alles rondom internationaal werkend personeel goed is geregeld. Als u dat wilt, brengen de corporate finance adviseurs de fiscalisten met de juiste expertise aan tafel en werken met hen samen om u de beste adviezen te geven. Eventueel worden internationale collega’s van Moore Global betrokken. Ook als u gebruik wilt maken van adviseurs buiten onze organisatie, nemen onze adviseurs deze coördinerende rol op zich.