Misbruik social media reden voor ontslag

Artikel
Social media en de werknemer

Misbruik social media reden voor ontslag

Artikel

Expertise: Salaris & personeel
Onderwerp: Werkgeverschap
Laatste update: 25 juni 2018
Gepubliceerd: 25 juni 2018

Maken werknemers misbruik van social media, dan kan dit in sommige gevallen een legitieme reden zijn voor ontslag. Dit besliste de rechter onlangs toen een werknemer online een foute voorstelling gaf van zijn functie.

Gebruik van social media, zoals Facebook en LinkedIn, is tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch gelden ook voor het gebruik van social media de nodige spelregels voor werknemers.

Foute functieomschrijving

Onlangs kwam een zaak voor de rechter waarbij een werknemer was ontslagen, omdat hij op LinkedIn aangaf een andere functie te vervullen dan hij in werkelijkheid deed. De werkgever verzocht de man dit te corrigeren, maar deze weigerde. Uiteindelijk leidde dit tot zijn ontslag. In genoemde zaak gaf de werknemer aan verantwoordelijk te zijn voor de marketing en PR van het bedrijf waarvoor hij werkte. Dit was onjuist, want hij was accountmanager. Reden voor de foute informatie was de baan die de man ambieerde. Deze lag bij voorkeur op het terrein van marketing en PR.

Transitievergoeding

De rechter vond het ontslag op staande voet terecht. Omdat er echter geen sprake was van ernstig verwijtbaar handelen of nalatigheid, had de ontslagen werknemer wel recht op een schadevergoeding van ruim € 2.200.

Niet strikt privé

Uit de uitspraak blijkt dat gebruik van social media niet als strikt privé kan worden gezien. Onjuiste informatie verstrekken is dan ook niet zonder risico.

Tip: Als werkgever kunt u voor uw werknemers gedragsregels opstellen rondom het gebruik social media.

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u sparren over een situatie met uw werknemer? Laat dan uw contactgegevens achter en wij nemen contact met u op.