Verhoog uw R&D-budget voor de 2e helft van 2017

Artikel
Subsidie duurzaam

Verhoog uw R&D-budget voor de 2e helft van 2017

Artikel

Expertise: Subsidieadvies
Onderwerp: Subsidie » WBSO
Laatste update: 24 mei 2017
Gepubliceerd: 24 mei 2017

Gedurende het hele jaar kan een WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) aanvraag worden ingediend. Wilt u in de tweede helft van 2017 nog gebruik maken van de regeling? Dien uw aanvraag dan uiterlijk 31 mei in.

Besteedt uw onderneming tijd aan speur- en ontwikkelingswerk, maar maakt u nog geen gebruik van de subsidieregeling WBSO? Breng hier verandering in en vraag deze maand nog subsidie aan voor uw technische ontwikkelingsproject(en). Met de WBSO-subsidie heeft uw Research & Development-budget een veel grotere impact.

Type projecten

Wilt u voor de tweede helft van 2017 gebruik maken van de WBSO, vraag dan uiterlijk 31 mei 2017 WBSO aan voor de volgende type projecten:

  • Ontwikkeling van (onderdelen van) technisch nieuwe fysieke producten
  • Ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke productieprocessen
  • Ontwikkeling van technisch nieuwe programmatuur (in formele programmeertaal)
  • Technisch-wetenschappelijk onderzoek

Subsidievoordeel aan de hand van een voorbeeld

Voor de ontwikkeling van een schoonmaakrobot besteden twee werknemers in de periode juli-december 2017 in totaal 800 uur aan Speur & Ontwikkelingsactiviteiten. Naast de tijdsinspanning wordt er ook voor € 25.000 aan kosten gemaakt voor diverse testmaterialen en onderdelen voor het doen van proeven. De WBSO subsidie bedraagt hierbij ruim € 13.800 (indien de onderneming starter is: ruim € 17.200). De subsidie bedraagt 32% en voor jonge ondernemingen zelfs 40%.

Tip: Met een toegekende WBSO-aanvraag kunt u toegang krijgen tot de innovatiebox. Deze regeling kan er voor zorgen dat u geen 25%, maar slechts 5% vennootschapsbelasting betaalt over uw innovatieresultaten.

Bent u te laat?

Lukt het u niet om uiterlijk 31 mei een volledige WBSO-aanvraag in te dienen, dan kunt u een zogenoemde vormvrije aanvraag indienen. In een vormvrije WBSO-aanvraag hoeft u slechts een beperkt aantal bedrijfsgegevens in te vullen, waarna het RVO het verzoek stuurt om de aanvraag te completeren. Hiervoor heeft u dan tot eind juni de tijd. Zo kunt u alsnog vanaf 1 juli starten met uw S&O-werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over de WBSO subsidie en de voorwaarden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.