Belastingvoordeel voor milieuvriendelijke demo-auto’s

Artikel
Bijtelling

Belastingvoordeel voor milieuvriendelijke demo-auto’s

Artikel

Expertise: Subsidieadvies
Onderwerp: Mia en Vamil
Laatste update: 25 mei 2018
Gepubliceerd: 24 april 2014

Bent u van plan om een nieuwe (bedrijfs)auto aan te schaffen? Vanaf nu kunt u belastingvoordeel krijgen voor milieuvriendelijke demo-auto’s. De milieu-investeringsaftrek (MIA) is namelijk uitgebreid.

Auto’s die minder dan zes maanden geleden in gebruik zijn genomen óf minder dan 6.000 km op de teller hebben staan, komen ook in aanmerking voor deze fiscale subsidieregeling.  

Milieuvriendelijke demo-auto’s bleken door het mislopen van de subsidieregeling vaak moeilijk verkoopbaar te zijn. Daarom pleitte brancheorganisatie BOVAG voor uitbreiding van de regeling. Door de wetswijziging is daar nu verandering in gekomen. Een demo-auto wordt nu –als hij jonger is dan zes maanden of niet meer heeft gereden dan 6.000 km – als ‘nieuw’beschouwd. Daardoor heeft de koper van een demo-auto toch recht op de MIA-subsidie.  

Met de MIA-regeling bevordert de overheid aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Afhankelijk van uw investering mag u met de regeling tot 36% van uw investeringsberdag in mindering brengen op de fiscale winst (tot maximaal 50.000 euro in het geval van volledig elektrische auto’s). Uitgaande van 25% vennootschapbelasting, kan een milieu-investering u dus netto 9% belastingvoordeel opleveren.