Ondersteuning voor duurzame ontwikkeling van visserijgebieden

Artikel
Visserij

Ondersteuning voor duurzame ontwikkeling van visserijgebieden

Artikel

Expertise: Subsidieadvies
Onderwerp: Agrarische subsidie » Subsidie
Laatste update: 18 april 2014
Gepubliceerd: 18 april 2014

Heeft u een project dat gericht is op duurzame ontwikkeling van bepaalde visserijgebieden in Zeeland of Noord-Holland? Dan kunt u wellicht van 1 tot en met 28 mei 2014 subsidie aanvragen.

Lokale initiatieven die bijdragen aan de werkgelegenheid, het versterken van de concurrentiekracht van plaatselijke economieën en het verbeteren van de sociaal-culturele identiteit van vissersdorpen, komen in aanmerking voor de subsidie “Duurzame ontwikkeling van visserijgebieden”.

Aangewezen visserijgebieden

De visserijgebieden in Zeeland die voor deze subsidie in aanmerking komen, zijn Zierikzee, Bruinisse, Colijnsplaat, Yerseke, Tholen, Arnemuiden, Vlissingen en Breskens. In Noord-Holland komen Texel, Wieringen, Den Helder, Enkhuizen, Edam-Volendam, Wieringermeer en Andijk in aanmerking.

Subsidiebudget

De provincies Noord-Holland en Zeeland hebben samen met het Europese Visserijfonds (EVF) in totaal 731.000 euro beschikbaar gesteld voor deze subsidie. U kunt hiervan maximaal 300.000 euro ontvangen.

Voorwaarden

Voorwaarde voor het ontvangen van deze subsidie is dat het project voor 1 januari 2016 uitgevoerd moet zijn en de subsidiabele kosten moeten boven de 100.000 euro liggen. U kunt alleen subsidie ontvangen voor kosten die gemaakt worden tot en met 31 december 2015.

Deadline

Subsidie kan aangevraagd worden van 1 tot en met 28 mei 2014.

Meer informatie en ondersteuning

Voor meer informatie en/of ondersteuning kunt u contact opnemen met één van onze subsidieadviseurs.