Ondersteuning voor waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden

Artikel
Subsidie waterveiligheid

Ondersteuning voor waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden

Artikel

Expertise: Subsidieadvies
Onderwerp: Subsidie
Laatste update: 16 mei 2018
Gepubliceerd: 08 januari 2014

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een tweede periode voor het Fonds Duurzaam Water aangekondigd. Met dit fonds worden initiatieven ter verbetering van waterveiligheid en waterzekerheid in ontwikkelingslanden zoals Kenya, Ghana en Rwanda ondersteund. Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden tot en met 30 juni 2014 en het totale budget is 50 miljoen euro.

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse zaken opent uitvoerder Rijksdienst voor Ondernemend Nederland het Fonds Duurzaam water. Dit fonds is gericht op drie subthema’s:

  • Verbeterende toegang tot drinkwater en sanitair;
  • Efficiënt en duurzaam watergebruik, vooral in de landbouw;
  • Veilige delta’s en verbeterend stroomgebied.

Aanvragers 

Partnerschappen bestaande uit minstens 1 publieke instelling en een bedrijf kunnen een aanvraag indienen. Daarnaast is de betrokkenheid van een ngo verplicht. De betrokkenheid van een kennisinstelling is wenselijk maar niet verplicht. Van alle deelnemende partijen komt minstens één partij uit Nederland en één partij uit het land waar de activiteit voor geldt.

Budget 

Voor het Fonds Duurzaam Water is in totaal 50 miljoen euro beschikbaar. Er kunnen subsidieaanvragen ingediend worden tussen de 500.000 en de 7 miljoen euro.

Deadline 

Aanvragen kunnen ingediend worden van 25 februari tot en met 30 juni 2014.