Subsidie voor duurzame ontwikkeling visserijgebieden

Artikel
Visserij

Subsidie voor duurzame ontwikkeling visserijgebieden

Artikel

Laatste update: 16 mei 2018
Gepubliceerd: 11 september 2013

Het ministerie van Economische Zaken wil de duurzame ontwikkeling en verbetering van de levenskwaliteit in bepaalde aangewezen visserijgebieden stimuleren. Hiervoor is een totaal subsidiebedrag van 4.329.000 euro beschikbaar gesteld. Een bedrag van 720.000 euro van het totaalbudget is beschikbaar voor de provincie Zeeland en 872.000 euro voor Zuid-Holland.

Doelgebieden 

De regeling is van toepassing op de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Groningen. Het visserijgebied van de provincie Zeeland omvat de volgende kernen: Zierikzee, Bruinisse, Colijnsplaat, Yerseke, Tholen, Arnemuiden, Vlissingen en Breskens. In de provincie Zuid-Holland zijn Dirksland, Goedereede, Hellevoetsluis, Middelharnis en Oostvoorne geselecteerd.

Doelgroep 

Ondernemingen of samenwerkingsverbanden die actief zijn in de visserij- en/of aquacultuursector komen in aanmerking voor de subsidie. Daarnaast komen ook partijen in aanmerking die werkzaam zijn in beroepen verbonden met de visserijsector.

Subsidiebedrag 

Van het totale subsidiebedrag is 720.000 euro beschikbaar voor de provincie Zeeland en 872.000 euro voor de provincie Noord-Brabant.De subsidie bedraagt maximaal 60% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van 300.000 euro. Voor projecten gericht op investeringen, maatregelen op het gebied van verwerking en afzet of projecten gericht op afzetbevordering en ontwikkeling van nieuwe markten, bedraagt de subsidie maximaal 40% van de subsidiabele kosten.

Deadline 

Aanvragen kunnen tot en met 31 oktober 2013 ingediend worden.