Tweede tender Biodiversiteit & Bedrijfsleven van start

Artikel
Subsidieadvies voor subsidieregeling en subsidieaanvragen

Tweede tender Biodiversiteit & Bedrijfsleven van start

Artikel

Expertise: Subsidieadvies
Onderwerp: Subsidie
Laatste update: 24 mei 2018
Gepubliceerd: 17 juni 2013

Op 1 juli 2013 gaat de tweede tender van de subsidieregeling ‘Biodiversiteit & Bedrijfsleven’ van start. Hiermee wil het ministerie van Economische Zaken het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen in bedrijfsvoering en strategie van een onderneming stimuleren. Voor de regeling is 4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, moeten projecten blijvende en substantiële negatieve effecten op biodiversiteit en ecosystemen terugdringen. Uitsluitend onderzoeksprojecten komen niet in aanmerking. Daarbij moeten de projecten bestaan uit activiteiten die nieuw zijn in de sector.

Er zijn twee typen projecten die in aanmerking komen:

  • No Net Loss algemeen: onder dit type vallen projecten die de negatieve impact op biodiversiteit en ecosystemen substantieel terugdringen.
  • No Net Loss technologische innovatie: het ontwikkelen van een innovatief product of dienst die de biodiversiteit ten goede komt.

Subsidie kan aangevraagd worden door ondernemingen of samenwerkingsverbanden vanaf 1 juli 2013 tot en met 3 september 2013.